Året 2013 i backspegeln

Dags för årets alla årskrönikor och tillbakablickar, och här kommer även min.
År 2013 har varit ett stort år för mig på många vis, både som artist och privat. Två ”barn” blev det, ett i form av en skiva i februari 2013 och ett i form av vårt andra barn Saga som föddes i November. Ett minnesvärt år på många vis och med mycket glädje och stolthet.

Spelningar

Jag har  haft förmånen att få spela mycket under året, dels i samband med skivreleasen med fullt band

Foto: Mikael Fridén
Releasekonserten i Betelkyrkan, Ljungby 2013-02-23 (Foto: Mikael Fridén)

, på Sundet utanför Lagan och inte minst på Gullbrannafestivalen 2013. I augusti spelade jag även på Attholmen utanför Alingsås tillsammans med ett gäng musiker från Vårgårdatrakten samt min gode vän och grymma gitarrist David Einebrant som även spelade i Kite med mig. Det är en särskild känsla att få spela med fullt band och jag hoppas det blir fler såna spelningar under 2014.

Foto: Markus Lidevi
Attholmen, Alingsås 2013-08-17 (Foto: Markus Lidevi)

Men jag och den fantastiska basisten Nathanael Nilsson har själva spelat på församlingsgårdar och kyrkor runt om i södra Sverige, några gånger tillsammans

IMG_1033
Nathanael & Josef på Libanongården, Värnamo

med Karl-Henrik och Jennie Kihlstrand och en gång med Therese Crona. Dessa mer avskalade spelningar har också en tjusning som inte går att bortse ifrån. Det blir intimt och personligt i mötet med personerna i publiken är min uppfattning.

Jag är jättetacksam till Christian Liljegren och alla andra på Dot-Music för ytterligare ett år med gott samarbete och många bra spelningar bokade runt om i Sverige.

Skivrelease

Skivan släpptes i februari och har sedan även släppts för digital distribution på svenska och engelska i maj 2013. Försäljningen har gått som förväntat, det är inga stora försäljningssiffror på fysiska skivor idag, men jag gläds över att människor vill lyssna på min musik, oavsett om det sker via digitala medier eller på en fysisk skiva.

Framsida

Glädjande var också att Talking Music ville hjälpa till med distributionen av skivan så den kunde finnas tillgänglig även på webshopar och skivaffärer runt om i landet.

Uppmärksamheten kring skivan har väl inte blivit så stor, en oinspirerad recension i Ikon1931 sänkte väl självkänslan något, men mellan raderna kan jag också läsa att recensenten inte gillar musikstilen överhuvudtaget, då är det svårt att få en bra recension. Mer glädjande är den respons jag fått från de som faktiskt gillar skivan och framförallt de som uppskattar texterna som för mig är mycket viktiga.
I övrigt har det inte skrivits så mycket om skivan förutom i lokalpressen i Ljungby och Vårgårda/Alingsås (mina gamla hemtrakter), det är svårt att komma igenom mediabruset som liten aktör med kristen profil.

Skärmavbild 2013-07-25 kl. 21.23.24

Musikvideo

Musikvideon till ”Seeds that You Sow” som jag spelade in tillsammans med Markus Lidevi under två intensiva dagar i somras har inte heller fått den uppmärksamhet jag hoppades på, men det var kul och lärorikt att göra den och fler lär det bli.

Kommande året

Jag hoppas på att år 2014 fortsätter i samma stil, glädjande är att jag redan har spelningar inbokade i juli, hoppas på några spelningar även innan dess. Jag jobbar med nya låtar på egen hand och tillsammans med Samuel Wilhelmsson som varit tonsättare till tre låtar på skivan. Låtar finns, men vilken inriktning jag ska ta musikaliskt och textmässigt är jag mer osäker på. Tänker och ber över detta och hoppas hitta en väg som känns rätt. Som person är jag sådan att jag måste ha ett projekt att jobba mot, om det blir en andra skiva i fysisk form är inget jag är klar över ännu, men att jag har musik som jag måste få ur mig råder det ingen tveksamhet om.

Statistik:

Antal besök på hemsidan 2013: 3273 st.

Antal spelningar: 19

Top 3 sökord för att hitta till hemsidan:
1. ”Josef tingbratt”
2. ”natanael nilsson ljungby”
3. ”sång kör webbsida word press”

Mest lästa inlägg:
1: Debattinlägg om lovsång i kyrkan
2: Musikvideon officiell
3: Sammanfattning om Attholmenspelningen

 

Med denna sammanfattning vill jag önska er alla ett fantastiskt och välsignat nytt år och hoppas vi ses under 2014! Hör gärna av er om ni önskar boka en spelning med mig!

/Josef

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *