Lite andra typer av spelningar

Som en del av er som är flitiga besökare kanske redan sett så ska jag sjunga med Nårungakören i april. Det är en kör under ledning av Hans-Lennart Raask och den består av personer från min hemförsamling i Ljurhalla utanför Vårgårda. Jag har varit med och sjungit med denna kör på de årliga julkonserterna som började hållas i Ljurhalla missionskyrka för mer än 30 år sedan, när jag var 16 år var jag med första gången och det häll i sig i avbruten följd fram tills för två år sedan när jag av olika orsaker inte kunde vara med (bl.a. eftersom jag inte bott i Vårgårda sedan 2005).

Men konserten har gått från en liten lokal angelägenhet i min hemförsamling till att bli en jätteapparat med 3000 besökare på en konsert (den näst största julkonserten i Västsverige) och de sista 10 åren fick jag äran att vara solist på flera olika sånger och fick uppleva denna traditions förändring från litet till stort evenemang. Dessa konserter var för mig vid den tiden oerhört lärorika då jag mestadels sjöng rocklåtar då. Men att få sjunga mer klassisk sång var en bra träning på att bredda mitt utryck.

Nu är det då dags igen, men denna gång blir det inte julkonsert, Nårungakören ska ut på lite turné, bl.a. till min nuvarande församling, Betelkyrkan i Ljungby. Men det blir också en förmiddagsgudstjänst i Anderstorps missionskyrka där jag också ska medverka. Det ska bli oerhört roligt.

Håll tillgodo med lite klipp från några av de julkonserter jag varit med på:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gfdvunIPOGk]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=02mBQZ3_qwc]

Frid!

/Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *