Press

”Det kommer melodier till mig hela tiden”, så sa Josef i en intervju i en lokaltidning för några år sedan, och produktiv det är han. Efter att ha varit den pådrivande kraften i bandet Kite där han tidigare var sångare, textförfattare och till stor del låtskrivare har han efter att Kite lades ner 2009 valt att övergå till att komponera låtar på svenska med än mer personlig touch än tidigare.

Sångerna är fortfarande pop/rock med slagkraftiga melodier och tänkvärda texter, men när det skrivs på det svenska språket har det en tendens att beröra djupare. Texterna handlar om livets ljusa och mörka dagar med fokus på den kristna trons trygghet, men också om saker som händer i livet och världen omkring. Förhoppningen är att texterna får beröra och engagera på djupet. 
Musiken bygger på en grund av akustisk gitarr, detta gör att sångerna är skrivna först och främst för att framföras med fullt band men det går även att spela dem i en enklare sättning om så önskas.

Sångerna varvas under en konsert med berättelser om bakgrunden till de olika sångerna och ambitionen är att skapa en helhet av berättandet och musiken.

Josef gick våren 2011 till regionfinal i P4:s talangtävling Svensktoppen Nästa med låten ”Tårar som inte släpps ut” som Josef fick framföra live i Linnéparken i Växjö inför drygt 3000 personer.

Julen 2011 släpptes Josef Tingbratts första singel, ”I skuggan av jul” som fick mycket uppskattning bland lyssnarna och fick en hel del radiotid i samband med releasen. Den släpptes också på Spotify, iTunes och andra marknadsplatser för digital distribution av musik.

I februari 2013 släpptes Josefs debutskiva som soloartist, ”Alla delar av mitt liv” som precis som julsingeln spelats in i samarbete med Marcus Sigvardsson på marcusmusic. Skivan släpptes som CD i februari och som digital distribution från och med maj 2013.

Sedan 2015 har Josef varit en av tre solister i ett projekt som drivs tillsammans med Erikshjälpen där man gjort flertalet konserter runt om i Sverige med sånger från storsångaren Einar Ekbergs repertoar. Det ledde även till en skiva som släpptes 2015 och har sålts i många exemplar, allt till förmån för Erikshjälpens arbete med skolgång för romska barn i Rumänien.

Våren 2016 släpptes två sånger med Josef som avsändare, först släpptes den digitala singeln ”Håll mig kvar” som finns för streaming och nedladdning på Spotify, iTunes m.m. Senare var Josef en av flera artister på skivan ”För kärleks skull” som gavs ut i samarbete med Erikshjälpen. Skivan består av 20-talet nyskriva sånger och skivans syfte är att generera pengar till skolgång för barn i flyktingläger i Syrien. Josef medverkar med ”Hopp om ett liv” som är en duett med Jennie Gunnarsson och låten är inspelad med Marcus Sigvardsson.

Våren 2021 släpptes ”Landar i din famn” som är ännu ett samarbete med Marcus Barck Sigvardsson som producerat och arrangerat låten.

Augusti 2022 släpper Josef EP’n ”Trots alla mina fel” som innehåller 5 spår inspelade i samarbete med Marcus även denna gång.

Josef har också påbörjat låtskrivarsamarbeten med andra artister som kommer resultera i olika former av publicering framöver. Håll ögonen öppna för kommande nyheter.

Pressbilder

(Foto Markus Lidevi): Vänligen skicka ett mail till josef@tingbratt.se innan du använder dessa bilder.

Affischer för nedladdning

Meddela mig innan ni använder dessa i marknadsföring