Releasedatum för ”Trots alla mina fel”

Den 27/8 kommer min nya EP släppas på alla digitala musiktjänster, via denna länken kan du också göra en s.k. ”Pre-save” av albumet i din Spotifylista så du inte missar releasen.

Skivomslaget till ”Trots alla mina fel”

Här följer min pressrelease om den nya EP’n

På grund av att vi flyttade till en lägenhet tillfälligt så fick jag inte upp min hemmastudio. Detta gjorde att när inspirationen till nya sånger kom så gick det inte att spela in dem som jag gjort tidigare utan behövde komponera låtarna som noter tidigt i processen. Tidigare har låtskriveriet till större del gjorts i musikprogrammen efter att ackord och texter skrivit.

Detta har gett ett bra fokus på att sätta tydligare melodier och gett mer möjligheter att arbeta med sångens harmonier och ackord.  Sedan har noter och en enkel demo för varje låt skickats till Marcus Barck Sigvardsson som gjort ett fantastiskt jobb och gjort de arrangemang som nu släpps i EP’n ”Trots alla mina fel”

Titeln sammanfattar andemeningen i sångerna, att vi som människor är ofullkomliga och begår misstag och snedsteg både mot våra nära och mot Gud, men att vi kan lita på Guds nåd mitt i allt.

Att textraden ”Trots alla mina fel” förekommer i två av låtarna är en tillfällighet som sedan blev till en tanke när låtarna valdes ut, det är en oerhörd kärlek som ges till oss villkorslöst och som även stämmer in på de sånger som handlar om mellanmänskliga relationer.

Lite ord om de olika sångerna:

Sanningens Triumf

Den äldsta sången på skivan, skrevs några år efter att fullängdsalbumet ”Alla delar av mitt liv” släpptes och har faktiskt spelats på radio några gånger i ett tidigt arrangemang i samband med att Josef var med på Kronobergstoppen i P4. Låtens text gör upp med tomheten som ofta visar sig när man försöker leva ett liv med en fasad som man visar upp och hur sanningen och äktheten segrar till slut. En parafras på ett citat som ibland tillskrivs St. Augustine:
”Sanningen är som ett lejon, släpp den fri och den kommer försvara sig själv”. Gitarrspelet på sången är lagt av min gamla vapendragare David Einebrant från Kite och är faktiskt kvar från den ursprungliga inspelningen.

Tårarnas hamn

En berättelse om föräldraskap och hur det är att stå bredvid när människor man älskar blir sårade och dåligt behandlade av vänner och omgivning. En fortsättning på min sång ”Även när du faller” kan man säga. 

Se varandra

En sång med skarp och intern kritik till oss inom kyrkan som fått ett uppdrag att gå ut och sprida Guds glada budskap till världen om att Jesus dött för våra synder och istället ägnar sig åt teologiska diskussioner som sårar och förstör mer än vad det sprider Guds kärlek. Nyckeln till låten finns i frasen ”Om ingen kastar första stenen, krossas inga glas”. 

Landar i din famn

En sång som släpptes i början av 2021 mitt i pandemin som singel, men som också får plats på denna EP, både tematiskt och musikaliskt. Den är en berättelse som bl.a. berör Petrus känslor när han svikit Jesus i samband med korsfästelsen, men också en berättelse om hur Gud upprättar människor och finns där trots alla våra fel och vänder vår blick mot hans kärlek.

På denna sången har min dotter Juni bidragit med körsång och svarandet efter andra versen.

Barn jag ser dig

En tillbakablick på livets vägar, stigar och irrvägar som skrev strax efter att jag passerat 40. En beskrivning av en brottningskamp med allt man gjort och inte gjort med livet så långt och samtidigt ett kärleksfullt svar från Gud som säger ”Barn jag ser dig” och ”Du kan aldrig vara fel” som ett svar på hela EP’ns tema. På denna sången har Martina Möllås bidragit med ett fantastiskt körarrangemang och även lagt sångstämmorna för sopran och alt.