Julduett med Jeanette Alfredsson

Söndagen den 27/11 (1:a advent) släpps jullåten ”Guds son har kommit ner” som jag skrivit och spelat in tillsammans med Jeanette Alfredsson.

Låten går att förboka till sitt Spotifykonto via denna länken.

Den 27:e november, första advent släpps jullåten ”Guds son har kommit ner” av Jeanette Alfredsson och Josef Tingbratt.

Låten är skriven av Jeanette och Josef tillsammans och beskriver julevangeliet och Guds frälsningsplan i en och samma sångtext. 

Josef och Jeanette berättar:

”Vi träffades för en låtskrivardag i mars i år och jobbade fram lite låtidéer. Denna låt var en idé från Jeanette på en jullåt där det fanns en refräng att bygga vidare på. Vi satt och filade på en jullåt medan vårsolen drog in genom fönstren. Arbetet gav resultat och vi konstaterade att den skulle fungera fint som en duett och att vi ville spela in den tillsammans.”

Uppdraget att producera låten gick till Marcus Barck Sigvardsson som förutom arrangemang och produktion även står för alla instrument på inspelningen.

I samband med att låten började spelas in så tillkom en idé om att ha med en kör på låten. 

Jeanettes och Josefs gemensamma vän Monica Frick Alexandersson gjorde ett fantastiskt körarrangemang och sånggruppen Rotad från Vårgårda/Herrljunga tillfrågades om de ville vara med och lägga en körinsats på låten. Med sina vackra stämmor förhöjde de låten ytterligare. 

Låten kommer finnas tillgänglig på alla streaming- och nedladdningstjänster och släpps även som en instrumental version vilket möjliggör att sången kan framföras utan tillgång till instrument.

”Vår önskan är att denna sång med essensen av julens budskap och Guds plan för mänskligheten får komma många människor till del och kan den komma till användning i församlingar och körer vore det fantastiskt roligt. ”

Credits:

Text & Musik: Jeanette Alfredsson & Josef Tingbratt

Produktion, mixning, inspelning och samtliga instrument: Marcus Barck Sigvardsson

Körarrangemang: Monica Frick Alexandersson

Körsång: Sånggruppen Rotad (Erika Svennberg, Elsa Wikholm, Evelina Halén, Louise Svennberg, Linnea Quint, Hanna Vårelid, Freddie Svennberg och Jonathan Svennberg)

Artwork: Alexandra Lyckelid