Ny låt släppt

Det var 4 år sen jag släppte nytt material för streaming och digitala köp och nu har jag äntligen fått ut min låt ”Igen” på de digitala plattformarna.

Låten har passerat genom många faser och planer och nu kändes det som att det var dags att få den publicerad på riktigt.

Sången skrevs dagarna efter den 3:e december 2016 efter att jag besökt min sista konsert med bandet som betytt otroligt mycket för mitt låtskrivande. Konserten hölls på Vida Arena i Växjö i samband med deras avskedsturné och var magiskt bra.

Bandet är Kent och det är påtagligt med inspirationen på både arrangemang och text, så det får ses som min hyllningssång till bandet. Jag har även berättat om deras påverkan på mitt låtskrivande i en tidigare bloggpost.

Texten är en berättelse om möjligheten att få börja om precis som årstidernas skiftningar och dygnens timmar. Att få återvända tillden villkorslösa och oändliga nåden från Gud oavsett vilka felsteg jag tar och brister jag har

Jag kan alltid vända om och möta en förlåtelse och omsorg från Gud, igen och igen och igen…

I en stilla morgonstund
Innan solen bryts till guld
Kan jag börja om igen
I en stilla morgonstund
Innan solen bryts till guld
Kan jag börja om igen?
Fånga den första kärleken

Som när solen smälter snö
I en vårsol glittrar höstens löv
Som dolts av täcket vitt
Precis som allt i hjärtat mitt

Så faller jag igen
Jag lämnar allt igen

När jag släpper all kontroll
Mitt försvar har nivå noll
Då sätts en ny destination
En förändrad situation

Jag börjar om igen
Igen

Att gå tillbaks
Är den längsta vägen hem
När stoltheten
Har tagit över varje lem
Längtan finns kvar
Men jag går med ryggen rak
Tills allt står klart
Du är den äkta kärleken

Jag möter den igen
Jag möter dig igen

Josef Tingbratt (2016)

Jag spelade in låtens grunder strax efter jag skrivit den och sedan blev den liggande ihop med flera andra opublicerade låtar som jag tänkt lansera på en andra skiva framöver. Men tiden rullar på och skivinspelning har inte hunnits med. Så när min gode vän Nathanael Crona hörde av sig till mig och undrade om det var så att jag hade en låt han kunde få mixa och mastra i sin musikproduktionskurs på Linnéuniversitetet så tyckte jag denna kunde vara lämplig.

Nathanael spelar bas (bandlös) och trumpet på låten. Övriga instrument står jag för. Efter att låten mixats av Nathanael så hamnade den med de andra låtarna igen tills jag fick en ny förfrågan om att medverka med nyskrivna låtar till ett projekt för Kulturskolan i Ljungby.

Min dotters cellolärare efterfrågade nyskrivna originalverk av lokala låtskrivare för en konsert med full stråkorkester i Ljungby som var planerad till våren 2019. Därför löste jag noter på sången och skickade den till läraren som arrangerade upp för en 20-hövdad orkester och vi började öva. Tyvärr blev konserten inställd p.g.a sjukdom och projektet rann ut i sanden, så än en gång hamnade låten i byrålådan.

Sedan dess har jag spelat den live vid några tillfällen och kände att när jag ändå sitter på en färdigproducerad låt som jag är stolt över och då det var längesen jag släppte något nytt så kunde det vara på tiden.

Förutom att jag släpper låten digitalt som ljud så finns det även färdiga noter på den om du är sugen på att spela med själv eller framföra den på något annat vis.

Jag hoppas att sångens text får tala till dig och att du uppskattar låten.

Guds frid!

//Josef