Ny inspelning

Igår onsdag tog jag tid att spendera en heldag med Marcus Sigvardsson igen i hans studio, det är galet nog nästan 7 år sen jag sist spelade in med honom, då ”Alla delar av mitt liv”. Sen har vi spelat in ”Hopp om ett liv” sedan dess, men då träffades vi faktiskt inte fysiskt utan jag spelade in sången på annat håll medan han gjorde kompet.

Nu var det då äntligen dags, denna gång med en låt där jag inte har spelat in några grunder utan faktiskt komponerat en låt och sedan gjort noter av den. Orsaken är att vi bor lite trångt i väntan på att flytta till hus och min inspelningsutrustning är därför nerpackad.

Marcus filurar fram lite gitarrslingor till låten

Det var dock ett bra drag att låta Marcus få börja laborera med grundarrangemanget för att komma ifrån de inrutade mönster man ofta hamnar i när man komponerar.

Låten heter ”Landar i din famn” och är en lite popigare låt än nyss släppta ”Igen”. Det kommer kännas som ett ganska stort steg i ändrad stil, men då är också ”igen” en äldre låt än sitt releasedatum.

Det var en fröjd att få jobba med en ny låt och vara kreativ, jag och Marcus kompletterar varandra bra i studion där jag jobbar med melodier och harmonier och Marcus har känslan för grundrytm och komp där jag inte är lika stark.

Vi började med att gå igenom ackorden och gjorde lite justeringar för variation och dynamik och satte låtens hela flöde.

Sånginspelning

Sen kommer man ju alltid till det jobbigaste, sånginspelningen. Trots att det är mitt huvudinstrument så är sånginspelningen så definitiv, både utifrån att alla fraseringar som görs cementeras fast på inspelningen, men också alla improvisationer och missar blir låsta delar på låten som jag får leva med för resten av livet. Låter kanske dramatiskt, men det är en lite jobbig känsla att inse att man ”stänger låten” för vidare arbete på melodi och text.

Nu skall vi lyssna på låten och fundera lite kring körstämmor som vi inte hann lägga på igår och även om det är annat som vi tycker vi behöver ändra på. Jag hoppas kunna släppa låten senare under våren, så håll utkik.