Gott nytt år och filmfest!

Hej vänner! Nu har vi gått in i 2019 och för er som följer mig på Facebook så har ni sett att en hel del har hänt, men då jag slarvar med att uppdatera här så kommer en lite uppdatering med filmer m.m.

9/12 var jag med som solist på en julkonsert i Stora Mellby Kyrka tillsammans med kyrkokörerna i Bjärke Pastorat och en fantastisk stråkkvintett, allt under trygg ledning av Robert Jenderman. Tyvärr har jag ingen film eller bilder från själva konserten mer än några foton jag tog själv under övningen. Men konserten gick bra och kyrkan var nästan fullsatt och konserten var uppskattad.

Sedan var det dags att sjunga igen på julafton, då på julbön i Långareds Kyrka, även denna gång med tryggt ackompanjemang av Robert Jenderman, denna gång var det inte så mycket folk på besök, men då min fru var med så blev det lite filmat:Efter jul åkte vi hem till Ljungby för att medverka på Pingstkyrkan och Betelkyrkans gemensamma julkonsert där jag var en del av inledningen av konserten tillsammans med Emmie Nilsson på Cello och Therese Hasselgren som jag sjöng duett med på ”O Helga Natt” i en lite annorlunda avskalad version som baseras på gitarr, cello och bas. Mikael Fridén har spelat in ljud och bildsatt samt spelar bas på inspelningen:

Sen fick jag även sjunga den lite ovanliga jullåten ”Special Delivery”, denna gång med min älskade fru Susanna på piano och Mikael Fridén på bas. Även detta är inspelat och bildsatt av Mikael Fridén:

Jag var även med om en spännande upplevelse på denna konsert då jag fick höra uruppförandet av en låt jag själv skrivit men inte medverkar på själv. Av tidsskäl hade jag inte möjlighet att vara med på övningarna med kören, så när kören övade in min julsång ”Klinga runt våran jord” så var jag inte med. Sången är komponerad av mig, men körarrangemanget är gjort av Percy Bergman. Det var en mäktig upplevelse att höra den sjungas för mig och publiken, här får ni höra den:

Om ni går in på Mikael Fridéns Youtubekanal så hittar ni fler fantastiska sånger av de olika solisterna som medverkade

Jag vill med detta önska god fortsättning till alla mina besökare!

/Josef