Skivor som påverkat mig del 2

Michael_W._Smith_-_Change_Your_WorldMin pappa hade fått några skivor i födelsedagspresent av en kompis till honom. De hade inte spelats någonting vad jag vet, utan mest stått i skivhyllan tills jag började bläddra bland dem.
Skivorna hette ”Go West Young Man” och ”Change Your World” och artisten hette Michael W Smith. På Change Your World sågs en hippieliknande person på ett omslag med grälla färger och på Change Your World en bild på en kille som såg ut att sjunga riktigt smöriga ballader (vilket ju är en korrekt beskrivning).
Jag började lyssna på skivorna och fastnade snabbt. Ja, det är smörigt. T.o.m. väldigt smörigt i sina stunder. Men det är bra låtar med bra texter och musikaliskt mycket bra. Dessutom låg de bra till sångmässigt för mig att sjunga till.
”Change You World” gick som ett soundtrack tillsammans med några skivor till (som kommer nämnas senare i denna artikelserie) när jag och Sven Edelgård började umgås och senare startade upp det som blev Kite. Vi brukade skråla tillsammans på dessa sånger under bilturer på sena kvällar. Under denna perioden började jag lära mig att spela piano och det skrevs många sånger denna period som var ganska svulstiga och smöriga. Kan inte påminna mig att någon av dessa publicerats i inspelat format, och det kanske är lika bra det.
Jag följde sedan Michael W Smiths skivkarriär tills han snöade in på rena lovsångsskivor där jag tyckte att han tappade mycket av sin originalitet. Musikaliteten finns där men kreativiteten tyckte jag försvann. Bästa plattan med MWS är i mitt tycke ”I’ll lead you home” men ”Change Your World” var den som betytt mest för min musikaliska utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *