Skivor som påverkat mig del 3

John_Schlitt_-_Unfit_for_SwineJohn Schlitt är troligen mest känd som sångare i rockgruppen Petra. Denna skiva minns jag att jag önskade mig, och fick i födelsedagspresent, eller möjligen köpte på ett presentkort.
Jag hade lyssnat på den i Porten, vår lokala kristna bok- och skivbutik och fastnat redan vid första låten (som jag nu tycker är skivans sämsta). Jag har aldrig varit något stort Petra-fan men detta skiljde sig mycket från Petras repertoar. Skivan blev nog aldrig någon storsäljare men betydde mycket för mig just där och då.
En då trendig Grunge-rockig platta med väldigt skitigt och skramligt ljud påverkade både mig och Sven (Kite’s gitarrist) mycket. Vi tog upp låten ”Need I Remind You” i vår tidiga repertoar och flera av låtarna är fortfarande personliga favoriter. En i sammanhanget ganska okänd skiva som jag kan rekommendera er att lyssna på.
Skivan är ganska spretig med allt från rockiga riff-låtar (Save Me, Can’t Get Away) till akustiska poplåtar (God is Too Big) och rena lovsånger (We Worship You) men sånginsatserna är grymt bra och produktionen håller än i mina öron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *