Skivor som påverkat mig del 1

Jag har precis packat ner hela min skivsamling då jag ändå digitaliserat de flesta skivorna och endast har CD-skivorna att bläddra i för nöjes skull och i ärlighetens namn bläddras det inte särskilt ofta. Så nu ligger de i lådor i förrådet… *snyft*

I samband med att plockat med skivorna har nostalgin slagit mig och jag har insett att många av dessa skivor har påverkat mig och min musikalitet, mitt låtskriveri och mig själv. Tänkte därför presentera de 10 skivor som betytt mest för mig utifrån ett musikaliskt perspektiv.

Jag hoppas att ni kommer tycka att det är intressant och ni får gärna kommentera så mycket ni vill.

Skiva 1

Edin-Ådahl – Miracle

4002378

Mina föräldrar hade precis köpt en CD-spelare, året måste varit 1990 och jag var 11 år gammal. Vi var samma dag på Porten, en kristen musik och bokaffär i Alingsås. Där hittade jag en skiva med Edin-Ådahl som precis hade vunnit Melodifestivalen med ”Som en vind”. Skivan hette Miracle och blev min första CD-skiva. Den spelades fram och tillbaka, fräckaste låtarna var utan tvekan ”Energy” med Simon Ådahl på sång (framförallt de coola effekterna efter solot), tätt följd av ”I Know” som var första spåret på skivan där Frank Ådahl stod för sånginsatsen. Då visste jag inte att jag lyckats köpa en rätt udda skiva då detta var den engelskspråkiga versionen av den svenska plattan ”Tecken”.
”Reser till kärlek” som släpptes några år senare var också en viktig skiva för mig, men inte som denna.
Inte visste jag heller då att jag 14 år senare skulle ut och spela med Simon och Frank  då de hade spelningar tillsammans med Kite, det var stort att få åka på turné med sina barndomsidoler!
Hittade inte skivan på iTunes/Spotify, men ”I Know”fanns på Youtube:

[youtube=http://youtu.be/eEAhX-irnSg]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *