En rolig söndag med Nårungakören

I söndags var jag uppbokad som solist med Nårungakören. Det är min hemförsamlings kör som jag lyssnat till under min uppväxt i Ljurhalla Missionskyrka. I början var jag ljudtekniker åt dem, numera får jag hoppa in som solist när tillfälle ges vilket är roligt. Kören är kanonbra och Hans-Lennart Raask som leder kören är fantastiskt entusiasmerande och kreativ.

Vi började dagen med förmiddagsgudstjänst i Anderstorp och efter en härlig middag på Sussies Café utanför Ljungby blev det konsert i min nuvarande församling Betelkyrkan i Ljungby.

Jag fick sjunga ”Håll mitt hjärta” samt ”Ett oskrivet blad” som är en sång som jag skrivit text till och Hans-Lennart Raask har tonsatt. Den sången ska jag försöka spela in någon gång framöver så den får lite spridning. En lyckad text och en fantastisk komposition. Lite musikalvibbar på den låten skulle jag säga.

Sen sjöng jag även ”Herre kär, ta min hand” som skrevs av Thomas Dorsey på 60-talet och som har sjungits in av otaliga sångare genom tiderna, bl.a. Elvis Presley. Originaltiteln är ”Take My Hand Precious Lord”.

Jag bad min 7-åriga dotter Juni filma när jag sjöng, det blev lite svajigt och lite fingrar i vägen ibland, men här kommer filmen iallafall:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_wqMD3F3qsQ]

Stort tack till Hans-Lennart och Nårungakören för att jag fick vara med!

//Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *