Öland och Klintagården

Igår eftermiddag i det härliga sommarvädret satte jag och Nathanael oss för en dagstripp till Öland och Klintagården. 20130708-114312.jpgVäl framme så insåg vi vad en AC i bilen gör för att lura sinnena. När vi öppnade dörren efter 2,5 timma i bilen så slog den Öländska sommarvärmen mot oss som en vägg.

Det var dags för konsert i det kapellet som de har och jag och Nathanael soundcheckade (och övade) medan Lucas som var ljudtekniker fixade och donade fram ljud, piano, sladdar och pedaler.

Sedan var det dags för en middag, de hade denna dag en härlig sommarbuffé som vi fick njuta av innan det var dags att spela.20130708-114334.jpg

Jag hade förberett en ganska lång låtordning och var osäker på om publiken skulle orka höra alla låtar, det finns alltid en risk att den mer avskalade versionen av låtarna gör att det blir enahanda, men jag tänkte vi kunde pröva.

När Christian Lennartsson som var gårdspastor denna vecka introducerade oss så sa han att det även var ett brittiskt par i publiken så han pratade lite på engelska.

Detta ledde till att ”Vart faller din blick” byttes ut mot ”Everything’s fading” (samma låt fast med engelsk text) så att de iallafall kunde hänga med i texten på någon låt. Hela min skiva finns ju på engelska också men endast i digitalform.

Spelningen flöt på bra, betydligt bättre än vår övning innan och publiken verkade uppskatta det hela. Jag spelade alla låtar på låtordningen och fick god respons.

Efter spelningen var det dags att sitta ner och njuta av en glass och den ljumma sommarkvällen på Öland innan det var dags att vända hemåt till Ljungby igen.

Tack alla som kom!

//Josef

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *