Två dagar avklarade i studion, halvtidsrapport

Hemma hos föräldrarna igen efter dagens arbete i studion med Marcus, efter en trevande start med lite tekniskt strul i måndags så har vi idag haft en kanondag idag.

bild 1

Vi har planerat att spela in 3 låtar per dag på de 5 dagar vi har tillsammans, totalt är det 13 låtar, igår hann vi med 2,5 låtar och idag 3,5 låtar så nu är vi i fas igen. Dessutom tog vi de mest krävande låtarna sångmässigt idag och halsen och stämbanden kändes som att de var i mycket god form.

 

Nu är vi

klara med Gryning utan slut, Tårar som inte släpps ut, Även när du faller, När, Din andra kind och Alla delar av mitt liv. Dessutom har vi spelat in Endless Dawn, Tears that you never reveal, Even when you’re stumbling, When, Your other cheek och All the things I left behind. Som  ni kanske förstår så är detta samma låtar fast med engelsk

bild 3

text. Har planer att även ge ut en engelsk version också framöver men sannolikt ej i fysiskt format utan endast i digital utgåva.

 

Låtarna blir verkligen snäppet bättre än innan, vi utgår från de grunder jag spelat in tidigare och lägger på nya sång och gitarrslingor samt arrar om en del saker. Marcus är verkligen ett bra bollplank, han är mycket fokuserad på rytmik och kompgrunder medan jag är mer av en melodimänniska, det bästa med det är att det räcker med att nynna en melodislinga som ska spelas på t.ex. gitarren så sätter Marcus den. Bekvämt 🙂

bild 2

Vill trycka än en gång på att det är läge att förhandsbeställa skivan, jag är jättetacksam för att få veta hur många av er som är intresserade av skivan tills jag ska lägga beställningen hos skivtryckeriet. Så är ni sugna på en skiva, lägg en beställning!

Kommer med en ytterligare rapport längre fram!

Frid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *