Låtskapande, inspelning och medmusikant

Som ni som följer mig på Facebook och Instagram redan sett så håller jag igång en del med olika musikprojekt parallellt nu.

Josef och Marcus i studion

Det stora är att jag håller på att spela in en EP tillsammans med min numera husproducent Marcus Barck Sigvardsson. Det kommer bli fyra eller fem låtar på denna EP som jag hoppas kunna få ut före sommaren.

Det är helt fantastiskt att samarbeta med en kreativ person som Marcus, jag skriver noter på mina låtar numera när jag komponerat färdigt, han får en enkel demo eller något jag jobbat med lite mer i musikprogrammet och sen vrider och vänder han på det hela och ut kommer något som låter så mycket bättre än jag kunnat skapa ihop själv. Älskar att jobba i dessa kreativa processer. Vi har haft en första vända tillsammans i studion och ska sitta en vända till i nästa vecka, ser fram emot det.

Parallellt med detta så har jag tagit upp tråden med en annan musiker, Jeanette Alfredsson. Vi har spelat tillsammans några gånger, men efter att ha fört en dialog i en facebooktråd kom vi fram till att vi skulle testa att skriva musik tillsammans och den träff vi hade i början på mars var produktiv. Vi har i skrivande stund två låtar klara som vi nu funderar på hur vi ska gå vidare med. En av dem är faktiskt en jullåt som Jeanette hade en idé kring och som vi sedan jobbade fram tillsammans. Efter tonartsskiften och ackordändringar så har vi nu en låt som jag hoppas kommer komma er till del till julen 2022.

Josef och Jeanette efter att ha jobbat fram två låtar tillsammans

Nästa helg ska jag stå lite mer i bakgrunden, vi ska ha konsert i min hemförsamling med Martina Möllås. När jag bodde i Ljungby hade vi en liknande dag med körworkshop på lördagen och sedan konsert på kvällen och medverkan med samma kör i förmiddagsgudstjänsten på söndagen. Då som nu så spelade jag elgitarr. Vi har repat några gånger nu med bandet som består av lokala förmågor och det börjar låta riktigt bra.

Kom gärna på lördag 2/4 och var med på körworkshopen som börjar kl 10.00, se information i bilden nedan

Kort sagt så är det många bollar i luften nu, men det är oerhört kul att få spela musik igen.

Och du, vill du få löpande uppdateringar om vad jag gör och vad som händer med tätare intervall än här så följ mig på Facebook och Instagram.