Återförening av de tre tenorerna

Första inlägget på mycket länge här på bloggen, de flesta nyheter och aktiviteter publicerar jag på min Facebook och Instagram, men ska försöka hålla denna sidan uppdaterad på mer än spelningar framöver.

Det börjar ju också komma en hel del spelningar nu när denna pandemi verkar börja släppa sitt grepp om världen.

För snart 12 år sen så fick Hans-Lennart Raask en idé till de årliga julkonserterna i Tångahallen i Vårgårda, jag hade medverkat i många år som solist, men även flera andra personer bl.a. Gunno Marinder och Daniel Eliasson. Hans-Lennart ville skapa ”Vårgårdas Tre Tenorer” och gjorde ett arrangemang för tre solister på sången ”Den heliga staden”.

Vi gjorde sedan detta framträdande 2009 och 2010 och det var oerhört uppskattat. Faktum är att det är det klipp på Youtube som jag medverkar i som har flest visningar, utan konkurrens.

Efter det har det varit olika uppsättningar på den årliga julkonserten och år 2020 blev det av förklarliga skäl ingen julkonsert.

Inför 2021 fanns det planer på att boka in Tångahallen igen, men osäkerheten kring restriktionerna gör att det känns som en lite för stor apparat att riskera att behöva ställa om till ett digitalt evenemang.

Planen är då flera mindre julkonserter med olika sättningar och efter samtal med Hans-Lennart och de andra två tenorerna bestämde vi att vi kommer anordna en hel julkonsert med denna sättning.

Datumet som är bokat är 11/12 i Equmeniakyrkan i Vårgårda, kommer återkomma mer kring tider och biljetter här.