Vilken musiksommar!

Nu var det (som vanligt) längesen jag skrev något här, men nu har jag desto mer att berätta om. En del av er har säkert sett bilder och filmer från Facebook och Instagram (Här finns även lite filmklipp), men här kommer en sammanfattning

Sommaren och min semester har varit intensiv med mycket musicerande.

Edsbyn och Sala 7-8 Juli

Det började första helgen på semestern med en familjeturné, för första gången följde hela min familj med på spelning och alla i familjen medverkade med sång och musik. Vi hade blivit kallade till Edsbyn och sommarhemmet Kägelholmen som familj och passade då på att även kontakta vänner i Sala och lyckades få en spelning även där.

Vi gav oss iväg på den långa resan från Ljungby till Edsbyn med en övernattning i Örebro på vägen. Först en god middag hos vänner i Edsbyn och kikande på kvartsfinalen mellan Sverige och England som turligt nog för oss som skulle sjunga kl 19 inte gick till förlängning (även om jag hade hoppats på en vinst för Sverige så klart). Sen gav vi oss iväg för soundcheck och cafékväll på Kägelholmen.

Vi började kvällen med sången Oändlig Nåd som vår stora dotter Juni spelade Cello på och sjöng några av verserna på

. Sedan var det dags för lillasyster Saga att sjunga ”Jag är trygg” med storasyster Juni kompandes på piano.

Sen spelade jag lite av mitt egna material med understöd av min fru Susanna på Cajon och Juni som körade och spelade Cello på ”Gryning utan slut”.

Det blev också en Einar Ekberg-sång tillsammans med min egenkomponerade ”Hymn (Håll mig i din skaparfamn)”.

Avslutningsvis så sjöng Saga och Juni spelade Cello på två av de sångerna vi brukar sjunga när vi nattar barnen; ”Gud som haver barnen kär” och ”Bred dina vida vingar”.

Kvällens program var mycket uppskattat och framförallt våra barn fick mycket välförtjänt beröm.

Sedan fick vi övernatta i det så kallade ”Härbrät”, en mysig stuga placerad strax jämte sommarhemmet.

Dagen efter var det dags att åka vidare till Sala, här var det inte en helkväll med bara vår musik utan vi var del i en gudstjänst på Sofielunds Sommarhem. Vi körde en förkortad repertoar jämfört med Edsbyn, men även här var det uppskattat.

Efter en tur till Sala Silvergruva och ner på 155 meters djup i gruvan och 5-gradig värme var det dags för en vecka riktig semester hemma innan nästa (något kortare) resa.

 

Ramkvilla 15 Juli

Söndagen den 15:e var det dags för en lite kortare resa till Nygårdskyrkan i Ramkvilla söder om Vetlanda. Här var upplägget liknande det i Edsbyn och vi körde i princip samma program för en publik som slitit sig från en varm och härlig (men torr) sommardag.

Bröllop 21/7

Äntligen var det dags att sjunga på bröllop igen, nu för ett par vänner som gifte sig i Vetlanda Pingstkyrka. Jag, min fru Susanna och Mikael och Ann-Christin Fridén hade fått i uppdrag att öva in 4 av sångerna på vigseln som innehöll mycket musik. Jag sjöng ingångsmusiken som var den fantastiska sången ”Kärleksvisan”. Mikael var förutseende nog att spela in det vilket ni kan lyssna på här nedan:


Utöver denna sång sjöngs även ”This day” och den fantastiskt fina ”I will be here” skriven av Steven Curtis Chapman som även den går att lyssna på här nedan:

Som utgångsmusik hade brudparet valt gospellåten ”I Go To The Rock” som var en festlig avslutning på en fin vigsel!

Oaskonferens v 30

Sen var det dags för den mest intensiva musikveckan i sommar. Jag hade fömånen att få vara med i lovsångsteamet på Oasrörelsens Sommarkonferens i Varberg. En otroligt rolig, givande men intensiv vecka med fantastiska medmusikanter och sångare. Under stabil ledning av Lisa Lerman ledde vi lovsången på sammanlagt 9 gudstjänster, en på förmiddagen och en på kvällen med fantastiskt bra undervisning och budskap.

Jag hade familjen med som gick på barnmöten och aktiviteter och jag träffade dem i alla fall några timmar om dagen för lite bad vid Varbergs fästning, kikande på bockstensmannen och andra aktiviteter. På lördagen fick jag dessutom hänga med på en MC-tur med den kristna MC-klubben Skyriders som anordnade en pilgrimstur i anknytning till Oaskonferensen.

Hela konferensen filmades och finns att se som hela möten eller bara predikningar på denna sida, häftigast var utan tvekan den dag när Sebastian Stakset var och predikade och nästan 300 personer gick fram för förbön efter predikan, unga och gamla. Ska ni bara lyssna på en predikan så lyssna på Sebastians, men det finns mycket matnyttigt på länken ovan.

Sammantagen har sommaren som ni förstår varit intensiv men fantastiskt rolig! Nu är det visserligen lite mer på gång, nästa helg ska jag hålla ihop musiken på den ekumeniska gudstjänsten på Ljungbydagarna som hålls i det stora evenemangstältet på torget i Ljungby och på kvällen ska jag spela i Vetlanda Pingstförsamlings sommarhem, så musicerandet fortsätter.

Jag hoppas kunna fortsätta jobba vidare på det nya material jag har och visionen om att spela in lite nytt ligger kvar, men när det blir är inte lika klart ännu…

Tills nästa gång, Frid vare med er alla!