Året 2014 i backspegeln

Nu var det längesen jag skrev något här, det är mest för att det varit en ganska lugn period det sista med musiken.

Jag tänkte sammanfatta lite av mina musikaliska upplevelser under 2014. Det var ett lugnare år än 2013 då jag släppte min skiva och jag har också blivit småbarnsförälder igen vilket gör att det finns mindre tid att jaga spelningar och att skriva nya låtar. Jag har dock en del nya låtar på gång och funderar på att istället för att spela in en fulllängdsskiva göra en EP med 4-6 låtar. Jag har några som är riktigt bra som jag tror även ni kommer gilla.

Josef Tingbratt, Nathanael Nilsson och Niklas Eriksson framför "Sanningens Triumf" på P4 Kronobergs After Work
Josef Tingbratt, Nathanael Nilsson och Niklas Eriksson framför ”Sanningens Triumf” på P4 Kronobergs After Work

En av de nya låtarna är ”Sanningens Triumf” som jag skickade in till Svensktoppen Nästa. Tyvärr kom den inte med där, men jag fick vara med i Kronobergstoppen och spelade den live i P4 Kronobergs After Work tillsammans med Nathanael och Niklas. Den finns att lyssna på i studioversion här.

Jag har gjort ganska många trubadurspelningar under året där jag spelat coverlåtar, den sista gången kombinerade jag det med ett musikquiz så publiken fick engagera sig lite under tiden jag spelade, det är kul att spela även andras låtar och det verkar ha varit uppskattat.

Det har också blivit tre konserter med Nårungakören från min hemförsamling utanför Vårgårda under ledning av den energiske Hans-Lennart Raask som engagerat mig tidigare i julkonserter och mycket annat ihop med kören, vi har faktiskt även skrivit en sång tillsammans som heter ”Ett oskrivet blad” som jag skrivit texten till och Hans-Lennart tonsatt. Den och flera sånger därtill sjöng jag och Nårungakören på våra konserter i Anderstorp och Ljungby i April.

Årets höjdpunkt spelningsmässigt måste ändå vara konserten på midsommarafton i Gräfsnäs utanför Alingsås. Jag spelade med ett grymt bra kompband vid slottsruinen och det var relativt välbesökt. Spelningen gick fantastiskt bra och jag ser fram emot att framöver kunna spela fler gånger med Viktor, Micke, Fredrik och Elias. Markus Lidevi var där och tog några fantastiska bilder också som ni ser i bildspelet ovan.

Foto: Juni Tingbratt
Josef, Nathanael och Therese på Bödagården, Öland

Jag fick också avsluta vår fantastiska vecka med familjen på Bödagården på Öland med att spela där. Nathanael Nilsson och Therese Crona kom ut till ön för att spela med mig och trots lite teknikstrul i början så blev konserten lyckad.

 

Under året har en del låtar skrivits vilket jag redan nämnt, dels har jag skrivit en del själv och Samuel Wilhelmsson har än en gång bidragit med både tonsättning och vackert pianospel på de låtar jag jobbar på. Även David Einebrant, min vapendragare från Kite har gjort en stor insats på låten Sanningens Triumf där han spelar all elgitarr.

Jag har också fått skriva texter på beställning igen, sist jag gjorde det var runt 2001 när jag skrev texter till bandet Pilot’s skiva ”You better get used to it”. Nu var det min producent, upphovsmannen bakom den fantastiska podcasten ”Navet” som via lite kontakter fått möjlighet att skriva låtar till andra artister. Jag har fått vara med och skriva texter till flera demolåtar och förhoppningsvis blir det fler. Ingen av låtarna är publicerade ännu men vi får se vad som väntar bakom hörnet…

Så vad händer under 2015? I dagsläget är det bara en spelning inbokad, jag ska medverka som solist på en Einar Ekberg-konsert som skall anordnas i Pingstkyrkan i Ljungby den 22 mars, men jag letar efter fler spelningar. Jag kommer gärna ut och spelar mina låtar för er, eller om ni behöver en trubadur till en fest eller café.

Min förhoppning är i vilket fall att vi syns under 2015 också!

Frid!

/Josef

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *