Einar Ekberg konsert i Vetlanda Pingstkyrka

Einar Ekberg-konsert Vetlanda Pingstkyrka. Foto: Alexandra Sundberg Vetlanda-Posten.

Igår eftermiddag var det så dags igen för Einar Ekberg-repertoaren att framföras. Denna gång i Vetlanda Pingstkyrka.

Vi var samma gäng som spelade sist i Ljungby (se nedan) men låtarna var något omarrangerade nu sedan vår tid i studion med låtarna. Vi håller ju nämligen på med en skiva med denna repertoar.

Även denna gång anordnades konserten tillsammans med Erikshjälpen Second Hand som är huvudman bakom skivan också. Skivan kommer säljas på Erikshjälpen Second Hand runt om i Sverige och intäkterna från den och från insamlingarna på konserterna går till Erikshjälpens arbete med romer i Rumänien som du kan läsa mer om här.  Just denna kväll gjordes även en extra insamling till Erikshjälpens katastrofkonto med orsak av flyktingströmmen från Syrien som man också arbetar med.

Trots att det blev lite kort tid för förberedelser innan konserten då alla musiker inte hade möjlighet att komma så långt i förväg så gick konserten bra. Det var c:a 350 personer i publiken och att döma av publikens reaktioner så var det uppskattat. Extra förgyllt blev konserten av att Einar Ekbergs svärson Elon Svanell var där och bidrog med lite anekdoter om Einar Ekbergs liv med en väldigt personlig touch.

Det är glädjande att få vara med i detta projekt och sjunga dessa fantastiska kompositioner tillsammans med begåvade musiker och sångare, och dessutom samla in pengar till detta viktiga arbete, preliminärt samlades det in runt 21 000 kr under kvällen vilket är riktigt bra!

Skivan var planerad att vara klar till denna konsert, men tidsplanen höll inte fullt ut så vi fick ta upp förhandsbeställningar, 75 st närmare bestämt, så många förbokade vår skiva. Vill du också boka en skiva så kan du skicka ett mail på info@joseftingbratt.se så löser jag så det skickas en skiva hem till dig.

Vetlanda-Posten gjorde ett reportage om konserten med ett filmklipp som ni gärna får gå in och titta på här, det är även Alexandra Sundberg på samma tidning som tagit bilden ni ser ovan.

Nästa spelning är en spelning med eget material på Pingstkyrkans Second Hand i Älmhult med lite enklare sättning, mer info kommer.

/Josef

p.s. Medverkande i konserten i Vetlanda var följande:

Percy Bergman – Piano/Klaviatur
Jan Bergman – Piano/Klaviatur
Niklas Eriksson – Trummor
Philip Crona – Bas
Therese Hasselgren – Sopran
Lars Bergman – Baryton
Josef Tingbratt – Tenor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *