En heldag med musik, härligt!

Fredrik Bergman går igenom inspelningsdagen med oss. En fantastisk studio har han mitt ut i skogen!
Fredrik Bergman går igenom inspelningsdagen med oss. En fantastisk studio har han mitt ut i skogen

I lördags morse begav jag mig tillsammans med Percy Bergman och hans Son Fredrik Bergman till Fredriks studio i Lönsboda. Det var dags att spela in sångerna från den Einar Ekbergkonsert vi gjorde i mars i år. Väl där mötte Therese Hasselgren, Jan Bergman och Lars Bergman upp.

Fr. v. Lars Bergman, Jan Bergman och Percy Bergman.
Fr. v. Lars Bergman, Jan Bergman och Percy Bergman.

Vi spelade som jag skrivit om tidigare i Ljungby Pingstkyrka den 22/3 i år. En konsert med Einar Ekbergs sånger som Percy Bergman var initiativtagare till. Konserten hölls i samarbete med Erikshjälpen och vi sjöng för en fullsatt kyrka. Nu har det kommit fram planer på att anordna fler konserter och i samband med detta skall vi också spela in sångerna på skiva vilket vi påbörjade i helgen.

Jag är med och sjunger på 7 sånger, varav några är duetter och en är en trio med mig, Therese och Lars. Sånginspelningen gick jättebra, även om jag var lite rosslig i halsen först och vi började med en av de mer krävande sångerna.

Jag tillsammans med Therese och Jan som övar inför inspelningen av "Gå bönernas bro"
Jag tillsammans med Therese och Jan övar inför inspelningen av ”Gå bönernas bro”

Nu är det 2 låtar kvar för mig, de ska läggas med bas och trummor och därför tar vi dessa lite senare då vår trummis och basist inte kunde i helgen.

Framåt 16-tiden på lördagen var jag tvungen att bege mig mot Ljungby för att hämta mina gitarrer och saker då jag skulle spela i Bondstorp utanför Vaggeryd kl 19.00. Med på resan var min dotter Juni som ville följa med pappa på en spelning.

Från spelningen på Sjöborgen i Bondstorp
Från spelningen på Sjöborgen i Bondstorp

Kvällens konsert var i sommarhemmet Sjöborgen och det var relativt välbesökt, jag spelade själv med gitarr men fick på sista låten förstärkning av Juni på sången ”Även när du faller” som jag faktiskt skrivit till henne. Hon var med och sjöng på refrängerna och det var inte utan att man blev lite tagen av hennes sånginsats, tror även att publiken blev det.

Efteråt var det fika och skivförsäljning och en trevlig dag i musikens tecken gick mot sitt slut.

Tack alla som kom till Bondstorp och tack mina vänner i Einar Ekberg-ensemblen, det kommer bli en bra skiva detta!

/Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *