Solo i Norrköping

Ibland går det längre mellan inläggen än planerat. Som ni kanske läste var jag i Norrköping förra fredagen och spelade i Korskyrkan. Det är nog faktiskt det ställe jag spelat på flest gånger tillsammans med Ölsremma, om man inte räknar de församlingar jag är eller har varit medlem i.

Nu har det dock gått två år sedan jag var där, detta då det bytts ungdomsledare, som tur är så finns det personer i kyrkan som hört mig innan och tipsar om mig, tack för det Stefan Bjernhagen! Så det blev en bokning med kort varsel vilket gjorde att jag fick svårt att få med mig några medmusikanter så det blev till att åka själv.

Så fredag eftermiddag tog jag bilen och åkte uppåt mot Norrköping väl på plats blev jag väl mottagen av nya ungdomsledaren Andréas Skogholm som dessutom visade sig ha många gemensamma kontakter med mig, en liten värld man lever i ibland.

Jag riggade upp mina gitarrer och min iPad som jag använder för texter och backtracks och gjorde en snabb soundcheck. Det kändes att halsen inte riktigt var på topp, att sjunga var inget som hanns med innan jag åkte, men det det fick gå.

Sedan var det samling i kyrksalen där Andréas höll en kort apell om vad vi kan lära oss om tro av barn och det var ett lokalt lovsångsteam som ledde i sång.

Min spelning tog vid när serveringen började, ett sorl låg över lokalen när människor möttes och träffade personer de inte sett på ett tag, men när jag berättade om mina sånger tystnade sorlet och jag tror och hoppas att jag fick beröra med det jag talade och sjöng i Norrköping.

Det kändes lite osäkert till en början att spela helt själv, jag har gjort det förut men det är både tryggare och roligare att ha med någon/några fler. Men det gick faktiskt riktigt bra tyckte jag. Rösten höll ihop och jag spelade rätt för det mesta.

Tack alla som kom och lyssnade, speciellt tack till Stefan för tipsandet och bilderna, Andréas för bokningen och Jonas för ljudet!

//Josef

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *