En långhelg med mycket spelande och tre hjältar

Det blev en Kristi Himmelfärdshelg med några fler spelningar än vad jag räknat med för en månad sedan.

Onsdag kväll fick jag ett samtal från Nathanael Nilsson som brukar spela bas med mig om att han låg i hög feber. Dagen efter (Kristi Himmelfärdsdagen) så skulle han spela på Folknykterhetens dag på Sundets Sommarhem utanför Lagan men frågade nu om jag kunde hoppa in istället vilket jag gjorde. Det blev en trevlig och gemytlig spelning där jag spelade själv med en gitarr och Anna Heed från Europaparlamentet talade om sitt arbete att minska liberaliseringen av alkohol i EU. Mycket intressant att lyssna på.

Två dagar senare stod jag på samma scen, men denna gång med ett helt band bestående av Nathanael Nilsson på bas(fortfarande febrig så han satt ner och spelade), Staffan Pettersson på Synthar och annan klaviatur, Elias Axmarker på trummor, Jennie Gunnarsson på körsång och Jeremia Berndtsson på Elgitarr.

Det var flera hjältar på denna spelning, dels Nathanael som spelade trots febern, Jeremia som spelade exakt det jag ville på låtarna trots att han haft mindre än en vecka på sig att öva, men även Markus Lidevi (Basist i mitt förra band Kite) som hjälpte oss att få ordning på ljudet så vi både hörde oss själva och publiken hörde oss.

På reaktionerna jag fick efteråt från både unga och gamla så verkade det vara uppskattat och jag själv tyckte det gick fantastiskt bra. Det var som vanligt otroligt roligt att spela med fullt band!

Söndag förmiddag hade jag förmånen att få sjunga min sång ”Även när du faller” på ett barndop i Annerstad Kyrka. Föräldrarna till ett av de tre barnen hörde mig sjunga den i Allianskyrkan den 5/5 och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga den på deras sons barndop, vilket jag gjorde med glädje.

Så en fulltecknad helg är nu till ände. Nästa gång med mina egna låtar är den 6/7 på Bödagården med Nathanael Nilsson om inget annat dyker upp innan. Jag ska sjunga på bröllop på lördag (26/5), alltid lika roligt.

//Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *