Måste allt vara glatt?

Hade en kanonkväll och dag igår i Ljungby. Christoffer Hiding gästade Betelkyrkan för en spelning och jag fick förmånen att få vara med i ett grymt duktigt musikergäng och spela gitarr och köra. En trevlig kväll med ca 200 i publiken. Många grymma låtar har han skrivit och det blev en skön och svängig konsert.

För mitt eget material så är nästa spelning på Valborgsmässoafton i Ljungby. Förhoppningsvis blir det då premiär för ”Din andra kind” som min senaste låt heter.

Har funderat lite kring texten på denna och andra låtar jag skrivit och även fått lite synpunkter på att mycket av det jag skriver är deppiga texter och har funderat lite kring det.
Jag vet att textinspirationen hos mig är som starkast när jag inte mår bra, däremot kan musiken skapas vid ett annat tillfälle men det ska ju ändå passa ihop med sången. Jag har egentligen aldrig skrivit lyckliga låtar, däremot alltid med ett hopp och ljus i bakgrunden av texten. Ett utryck för min tro på goda slut och på att det goda segrar.

Jag tror dock att det inom kyrkan och kristenheten och även utanför finns ett behov av att även behandla de dåliga dagarna. Jag har försökt skriva lovsånger, men när jag mår bra och livet är toppen har jag ingen inspiration. Så funkar jag…

En annan aspekt på det hela är också det att jag musikaliskt sett föredrar molllåtar och djup än tralliga poplåtar.

Men det jag hoppas är ändå att mina texter får beröra, om inte med sprudlande glädje så kanske med tröst och ett igenkännande av de situationer jag behandlar. Min förhoppning är att min tro får lysa igenom som ett hopp i alla texter jag skriver.

Tack för att du läst detta inlägg. Kommentera gärna om du vill tycka till.

/Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *