Medverkan på insamlingsskiva

Jag har varit mer frekvent med uppdateringar på Facebook än här det senaste, så nu kommer en liten rapport om mitt senaste projekt.

En del av er såg säkert videon med sången ”Hopp om ett liv” som jag spelade in här hemma. Låten har jag spelat live några gånger, den skrevs i sommar i samband med att bilderna på 3-årige Alan hittades död på en strand i Medelhavet efter en misslyckad flykt över havet. Jag skrev låten på någon timma bara och ville redan då använda den till något välgörenhetsändamål men visste inte hur jag skulle gå vidare.

I våras blev jag tipsad om projektet ”För kärleks skull” som bl.a Dagen skrivit om. Jag kände direkt att detta var något för mig. En samlingsskiva med kristna artister och låtskrivare skänker allt till arbetet Erikshjälpen gör för flyktingar. Jag tog kontakt med min producent på ”Alla delar av mitt liv”, Marcus Sigvardsson och frågade om han var intresserad av att haka på, vilket han var.

Jag har dock tänkt att denna låt skulle vara bra som duett och frågade Jennie Gunnarsson som varit med mig på spelningar tidigare om hon ville förstärka låten med sin fantastiskt fina röst vilket hon ville. Så efter att Marcus spelat in grunderna i kompet i Göteborg åkte jag till Jennie i Lund för att spela in sång i hennes vardagsrum. Sedan skickade jag i spelningen till Marcus och i helgen gick låten iväg till projektet. Nu är det mastring kvar som görs för hela skivan.

Jag återkommer när skivan är släppt, för detta kommer bli en bra skiva, med ett angeläget uppdrag Sen är det givetvis stort att få medverka på en skiva tillsammans med bl.a Frank Ådahl, Simon Ådahl, Cyndee Peters, Jeanette Alfredsson, Michael Johnsson mfl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *